Een nieuwe collectie: Geïnspireerd op de tuinen van Mary Stuart

In 2023 heropende Paleis het Loo in Apeldoorn haar deuren. Een jaar eerder tijdens de lock-down liep ik door de tuinen die toen net weer waren heropend en ook deels waren vernieuwd. Wat opviel waren de prachtige in ere herstelde, 17de eeuwse tuinvazen van Mary Stuart inclusief bijbehorende exotische planten. Ze vormden de inspiratie van deze nieuwe collectie!

Deze collectie spookte al tijden door mijn hoofd. En toen ik werd gevraagd door Holland Design & Gifts om voor hun webshop een unieke collectie te maken, wist ik eigenlijk al wat ik ging doen. Nou ja, het ontwerp zat nog ergens vaag in mijn hoofd en moest nog werkelijkheid worden in een kralenontwerp. Maar de grote lijn stond vast.

Stadhouder Willem II bouwde Paleis het Loo en haar prachtige tuinen. En hoewel hij deze locatie vooral koos voor de rust en de jacht was het zijn vrouw die de tuinen tot leven bracht, de Engelse Maria Stuart.

There is something about Mary...

Mary Stuart was een ware influencer in haar tijd (1662-1695). Als één van de trendsetters, plaatste zij in haar tuin op Paleis het Loo handgemaakte Delfstblauwe vazen, gevuld met de meest exotische planten zoals ananas en sinaasappel. Naast planten, verzamelde zij in deze tuinen een rijke collectie kunst en objecten van over de hele wereld die tot op de dag van vandaag nog steeds zijn te bewonderen.

De Delfts blauwe patronen in deze sieradenlijn zijn geïnspireerd op de prachtige 17de eeuwse tuinvazen die Mary Stuart. Ik verwerkte de kenmerkende Nederlandse tulp in diepe blauwtinten en maakte ook 1 variant met een rode tulp.
Daarnaast maakte ik ook een aantal kleinere ontwerpen geïnspireerd op de sieraden uit de 17de eeuw, Eliza & Louisa, waarin symmetrie en parels centraal staan.

En kon ik het niet laten om ook te knallen met kleur. Hollands Glorie! 

Ontdek het zelf maar!


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd