Een nieuwe collectie: Geïnspireerd op de tuinen van Mary Stuart

Afgelopen jaar heropende Paleis het Loo in Apeldoorn haar deuren. Een jaar eerder tijdens de lock-down liep ik door de tuinen die ook net weer waren heropend. Wat opviel waren de prachtige in ere herstelde, 17de eeuwse tuinvazen van Mary Stuart inclusief bijbehorende exotische planten. Ze vormden een inspiratie voor deze nieuwe collectie, een uniek ontwerp verkrijgbaar bij Holland Design & Gifts.

Deze collectie spookte al tijden door mijn hoofd. En toen ik werd gevraagd door Holland Design & Gifts om voor hun webshop een unieke collectie te maken, wist ik eigenlijk al wat ik ging doen. Nou ja, het ontwerp zat nog ergens vaag in mijn hoofd en moest nog werkelijkheid worden in een kralenontwerp. Maar de grote lijn stond vast.

De Delfts blauwe patronen zijn geïnspireerd op de prachtige 17de eeuwse tuinvazen die Mary Stuart, als één van de trendsetters van haar tijd, in haar tuin plaatste met de meest exotische planten zoals ananas en sinaasappel. Ik verwerkte de kenmerkende Nederlandse tulp in prachtige blauwtinten en 1 variant met een rode tulp. Daarnaast maakte ik ook een aantal kleinere ontwerpen geïnspireerd op de sieraden uit de 17de eeuw, waarin symmetrie en parels centraal staan.

De collectie wordt vanaf 31 maart aangevuld met nog één ontwerp en is vanaf 31 maart 2023 ook verkrijgbaar op de webshop van KESHI studio.


Ouder bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd